Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βερανζέρου 22,6ος όροφος, τηλ.: 210.3835093, φαξ: 210.3845434 – 210.3801227 www.goneis.org, e-mail: omosp.goneon.attikis@gmail.com 

                                                                    Αθήνα 29/9/2014 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ.
Στη συνάντηση παρευρίσκονταν μέλη από τα ΔΣ των Μουσικών σχολείων και του Καλλιτεχνικού σχολείου, καθώς επίσης και ο Διευθυντής κομίστρου της εταιρείας.

Αιτήματα των φορέων που εκπροσωπούσαν οι γονείς ήταν:


1) Η δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
2) Να μην κόβονται πρόστιμα στους μαθητές κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων.
3) Να μην κατεβάζουν οι ελεγκτές τους μαθητές από τα λεωφορεία κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μας ανακοινώθηκε για άλλη μια φορά η συμπάθεια και η κατανόηση του Οργανισμού προς τις οικογένειες των μαθητών για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά καθώς και η ευαισθησία τους προς τους μαθητές.

Μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει ένα σχέδιο σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής που αφορά 7.000 μαθητές για δωρεάν μετακίνηση μαθητών από και προς το σχολείο, με κόστος 800.000Ευρώ.

Ανταπαντήσαμε ότι αυτή η σύμβαση αφορά μαθητές που δικαιούνται ειδικό Μαθητικό Δελτίο και τους οποίους πετάει έξω η ΚΥΑ 24001, λόγω χιλιομετρικών ορίων και οι οποίοι μετακινούνταν πριν με δημόσια σύμβαση.

Σχετικά με τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών απάντησαν ότι ο Οργανισμός είναι Ανώνυμη Εταιρεία και δεν έχει δικαίωμα να ασκεί κοινωνική πολιτική. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει αν είχαν εντολές από το Υπουργείο Παιδείας ή Μεταφορών. Για το αίτημα να μην κόβονται πρόστιμα στους μαθητές απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει από την πλευρά του οργανισμού, γιατί είναι παράνομο. Αρκέστηκαν μόνο να δεσμευτούν ότι θα γίνουν επιπλέον συστάσεις προς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την συμπεριφορά ελεγκτών απέναντι στους μαθητές.

Τέλος αφού η συζήτηση κατέληγε σε αδιέξοδο και η ευαισθησία του Οργανισμού εκφράζεται μόνο στα λόγια, ενημερώσαμε τον πρόεδρο ότι μέσω των Συλλόγων Γονέων και των Ενώσεων θα μαζεύουμε πρόστιμα από τους μαθητές και κάθε τόσο με κινητοποιήσεις στα γραφεία του Οργανισμού θα απαιτούμε να τα σβήνουν.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου