Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η γονείς της Ανατ. Αττικής πιέζουν για λύσεις στις μεταφορές μαθητών: Εκπρόσωποι γονέων Αναβύσσου, Λαυρεωτικής, Μαρκόπουλου και Kαλλιτεχνικού Γέρακα στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 25/09. Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
         Μετά από έντονες πιέσεις εκπροσώπων γονέων των σχολείων της Δημοτικής ενότητας Αναβύσσου και του Δήμου Λαυρεωτικής, κληθήκαμε την Πέμπτη 25/9 στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα των μεταφορών. Επιδώσαμε κοινό ψήφισμα που υπογράφουν τα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων 15 σχολείων μαζί με τις υπογραφές των γονέων και των μαθητών του Γυμνασίου Αναβύσσου. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι γονέων από σχολεία του Μαρκοπούλου και του Kαλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα.

        Στην ενημέρωσή του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και εμάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου απέδωσε τη μεγάλη καθυστέρηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καθως εκκρεμεί ο προσυμβατικός έλεγχος για να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις με τους μεταφορείς. Ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι: « το θέμα της μεταφοράς των μαθητών είναι πρωτίστως πολιτικό και έχει να κάνει με την κυβερνητική μνημονιακή πολιτική δραστικών περικοπών των δημοσίων δαπανών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι περικοπές αυτές πλήττουν το κατοχυρωμένο δικαίωμα των μαθητών στην παιδεία, καθιστώντας πολυτέλεια ή περιορίζοντας δραστικά το δικαίωμα της μεταφοράς τους στα σχολεία. Η ανάγκη λοιπόν για νέο νομοθετικό πλαίσιο είναι επιτακτική.»
         Η άποψη αυτή, ταυτίζεται με τις δικές μας απαιτήσεις για:
1. Άμεση ανατροπή – κατάργηση της ΚΥΑ 24001 του 2013.
2. Κεντρικό δημόσιο σχεδιασμό που θα στηρίζει στην πράξη το δημόσιο, ασφαλή και δωρεάν χαρακτήρα της μεταφοράς ΟΛΩΝ των μαθητών.
Ως εκ τούτου καλούμε ΟΛΟΥΣ τους γονείς των σχολείων της Ανατολικής Αττικής, καθώς και των Μουσικών, Καλλιτεχνικών & Εδικών Σχολείων, τη σχολική κοινότητα και τους φορείς Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, να παραστούν στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο που πρόκειται να γίνει την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 ώστε να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο:

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ 
ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου